TULIPIIPPU ® TULTA ILMAN SAVUA
bioSydän- ja bioLoimu-sarjat

Varaavat takat ja upeat juhlatulet

Uunit, kamiinat, grillit ja ulkotulet

Valitse monikäyttöinen, savuton panospoltin

Takkaan + terassille + puutarhaan + luontoon

Hyllyn täydeltä TULIPIIPPU ® tuotteita

TULIPIIPPU ® on puhdas ja tehokas panospoltin pelletille ja muulle kuivalle biomassalle, minkä puolueettomat tukimukset kiistatta osoittavat. Sekä bioLoimu-mallien lieriöpolttomenetelmä, että bioSydän-mallien säiliöpolttomenetelmä on patentoitu. Palaminen on täydellistä alusta loppuun. Puupelletistä jää vain hitunen valkoista tuhkaa, eli palamattomat mineraalit ja hivenaineet.

Kilpailevat tuotteet eivät ole asianmukaisia pelletin / biomassan panospolttimia, vaan pellettikoreja tai pellettiarinoita. Näillä pellettikoreilla tai -arinoilla merkittävä osa energiasta jää hyödyntämättä. Palaminen ei ole lähelläkään savutonta ja muodostuvat savukaasut ovat epäterveellisiä. Huomattava osa pelletistä jää palamatta ja hiillosaika on erityisen pitkä. Jäljelle jää ruskeaa tuhkaa ja mustaa hiiltä epätäydellisen palamisen tuloksena.

Lämmitä puhtaasti ja tehokkaasti pelletillä aina - tai kun klapi loppuu

Siististi, vaivattomasti, edullisesti ja terveellisesti

TULIPIIPPU ® bioSydän 33 kWh sytytys takassa

bioSydän-panospolttimien nettolämpöarvo on 54 kWh / 33 kWh. Niiden polttoainekapasiteetti on 11,7 kg / 7,0 kg puupellettiä. Kapasiteetin mukainen paloaika on noin kaksi tuntia, jota seuraa parin tunnin hiillos. Pienemmän mallin paloaika on lyhyempi ja suuremman pidempi. Pienet ja keskisuuret varaavat takat lämpiävät hyvin bioSydän 33 kWh panospolttimella. bioSydän 54 kWh mallin suuri kapasiteetti sopii erityisen hyvin massiivisen sydänmuurin yhteydessä oleviin takkoihin (massa yli 2000kg).

TULIPIIPPU ® bioLoimu 17 kWh valkea ylhäältä kuvattuna

bioLoimu-panospolttimien nettolämpöarvo on 17 kWh / 10 kWh. Niiden polttoainekapasiteetti on 3,7 kg / 2,1 kg puupellettiä. Kapasiteetin mukainen paloaika on noin tunti, jota seuraa parin tunnin hiillos. Ilmananto ja piipun veto vaikuttavat paloaikaan. Kamiinat, avotakat, kakluunit ja pönttöuunit (vanhanajan pystyuunit) lämpiävät hyvin bioLoimu-panospolttimilla. Valitse sopiva malli tulipesän ja suuluukun mittojen mukaan: polttimen ympärille tarvitaan vain joitakin millejä ilmatilaa.

Terassilla tulen loimussa ja lämmössä

Savun häiritsemättä + terveyden kärsimättä

TULIPIIPPU ® bioLoimu 17 kWh Ulkotakka & grilli

Vinkeästi muotoillun TULIPIIPPU ® ulkotakan & grillin sydämenä sykkii bioLoimu 17 kWh panospoltin. Terassi-illallinen savuttoman tulen loimussa ja lämmössä täydentää viilenevän kesäillan.

Hillityn klassisesti muotoiltu TULIPIIPPU ® patiolämmitin & ulkotuli rakentuu bioLoimu 10 kWh panospolttimen ympärille. Kevät- ja syyspäivien kelmeys muuttuu miellyttäväksi lämmöksi samalla kun vartaan päässä kypsyy välipalaa.

Savuttomat ulkotulet ja eräkäyttö

Toivota juhlavieraat tervetulleiksi sisääntulon molemmin puolin palavilla, näyttävillä ulkotulilla. TULIPIIPPU ®-polttimet tuottavat lämpimän ja näyttävän, savuttoman ja terveellisen ulkotulen. bioSydän-polttimiin on saatavilla liekinmuokkain, joka tuottaa upean, metson pyrstön kaltaisen liekkikuvion.

TULIPIIPPU ® bioLoimu 17 kWh muurinpohjapannun alla

Marjaämpäriä pienemmät bioLoimu-sarjan polttimet voit ottaa mukaasi myös vapaa-ajan viettoon, missä ikinä tulta ja tunnelmaa tarvitsetkin. Nautit luonnonäänistä rauhassa, sillä pelletti palaa TULIPIIPPU ®-polttimissa äänettömästi. Vietä kesäillat vaikkapa laiturin päässä savuttoman ja hiljaisen, mutta lämpimän ja eloisan tulen seurassa.

Eräkäyttöön sopii parhaiten bioLoimu 10 kWh malli. Poltin on mukava kantaa, sillä sen omapaino on vain kilon verran ja täyteen ladattunakin vain kolme kiloa. Tehoa riittää ruuanlaiton lisäksi lämmittelyyn, toisin kuin kaasupolttimilla. Käyttö on sallittu myös metsäpalovaaran aikana, sillä kyseessä ei ole avotuli. Muista kuitenkin laittaa poltin palamattomalle alustalle ja tyhjentää se vielä kytevästä hiilloksesta ennen kuin jatkat matkaa. Tuulisissa oloissa on syytä etsiä sopivan suojaisa paikka, esimerkiksi ison kiven takaa tuulen alta. Vaihtoehtoisesti voi käyttää kokoontaitettavaa tuulensuojaa, kuten kaasupolttimienkin kanssa.

@