TULIPIIPPU ® TULTA ILMAN SAVUA

Valitse savuton pellettituli

takkaan + terassille + luontoon

Pirun hyvin toiminut - olen ollut erittäin tyytyväinen, eritoten tulipiippuefektin kykyyn säilyttää hyvä veto alusta loppuun saakka, pitää liekin tasaisena. Kokeilemissani pellettipolttolaatikoissa ei ole vastaavaa ja liekit jäivät aikanaan lepattelemaan jolloin palaminen oli aika kehnoa. Pellettiä palanut vuosittain 500-800+kg Turun uuniseppien varaavassa takassa. Sillä lämpiää olohuone ja keittiö.
Jari Suosilta,
bioLoimu 17-panospolttimen pitkäaikainen käyttäjä

Takka, kamiina, uuni, pihatuli ja retkituli

Massiivinen tulisija, juhlatuli ja leirituli

Terassitakka, pihatakka, ulkotakka ja grilli

Miksi Tulipiippu®-pellettituli?

Ylivoimainen teknologia

 • NAPAUTA

Sekä bioLoimu-mallien lieriöpoltto, että bioSydän-mallien säiliöpoltto ovat patentoituja menetelmiä. Palaminen on täydellistä alusta loppuun saakka. Puupelletistä jää vain hitunen valkoista tuhkaa, eli palamattomat mineraalit ja hivenaineet.

Kilpailevat tuotteet eivät ole asianmukaisia pelletin / biomassan panospolttimia, vaan pellettikoreja tai pellettiarinoita. Näillä pellettikoreilla tai -arinoilla merkittävä osa energiasta jää hyödyntämättä. Palaminen ei ole lähelläkään savutonta ja muodostuvat savukaasut ovat epäterveellisiä. Huomattava osa pelletistä jää palamatta ja hiillosaika on erityisen pitkä. epätäydellisen palamisen tuloksena jäljelle jää ruskeaa tuhkaa ja mustaa hiiltä.

Maailman puhtaimmat ja terveellisimmät tulet moneen käyttöön

Lämmittele savuttoman tulen loimussa kotona ja matkoilla, kypsennä ruokaa ja valaise puutarhasi ja ajotiesi

 • Hyödynnä polttoaineiden täysi lämpöarvo
 • Pidä koti ja tulisija vaivattomasti siisteinä
 • Nauti tulen loimusta kirkkaan lasin läpi
 • Ota savuton pellettituli mukaan ulos ja matkoille
 • Elä terveellisesti ilman haitallisia partikkeleita

Pelletit ja muut polttoaineet

Kuten riippumattomat tutkimukset ovat kiistattomasti todistaneet, Tulipiippu-panospolttimet ovat puhtaita ja tehokkaita monilla eri polttoaineilla, mukaanlukien:

 • pelletit ja biohiilet
 • puuhiilet ja briketit
 • hakkeet

Tavaratalot, rautakaupat ja marketit myyvät puupellettiä kätevissä 15-20kg piensäkeissä. Saat pienimmän polttimen täydeltä puupellettiä noin 50¢ hinnalla. Suurimman polttimen täysi lataus maksaa noin 3€. Vaihtoehtoiset polttoaineet savuttomalle Tulipiippu-panospolttimelle sisältävät esimerkiksi vehnän- ja maissin olkipelletit ja rypsin olki- ja kuoripelletit.

Grillihiili palaa tasaisella, pehmeänsävyisellä hehkulla Tulipiippu-panospolttimissa ja tuottaa erittäin vähän tuhkaa. Kokeile ja hämmästyt kuinka poikkeuksellinen Tulipiippu-pellettituli on - yksinkertaisesti loistava valinta myös terveelliseen grillaukseen.

Lämmitä puhtaasti ja tehokkaasti pelletillä aina - tai kun klapi loppuu

vaivattomasti + edullisesti + terveellisesti

 • NAPAUTA

bioSydän-panospolttimia on kaksi mallia ja niiden nettolämpöarvot ovat 54 kWh ja 33 kWh. Puupellettiä niihin menee enintään 11,7 kg ja 7,0 kg. Paloaika täydellä panoksella on noin kaksi tuntia, jota seuraa parin tunnin punahehkuinen hiillos. Ilmananto ja piipun veto vaikuttavat paloaikaan. Pienet ja keskisuuret varaavat takat lämpiävät hyvin bioSydän 33 panospolttimella. bioSydän 54 mallin suuri kapasiteetti sopii erityisen hyvin massiivisen sydänmuurin yhteydessä oleviin takkoihin (massa yli 2000kg).

 • NAPAUTA

bioLoimu-panospolttimia on myös kaksi mallia ja niiden nettolämpöarvot ovat 17 kWh ja 10 kWh. Puupellettiä niihin menee enintään 3,7 kg ja 2,1 kg. Paloaika täydellä panoksella on noin tunti, jota seuraa vajaan parin tunnin punahehkuinen hiillos. Ilmananto ja piipun veto vaikuttavat paloaikaan. Kamiinat, avotakat, kakluunit ja pönttöuunit (vanhanajan pystyuunit) lämpiävät hyvin bioLoimu-panospolttimilla. Valitse sopiva malli tulipesän ja suuluukun mittojen mukaan: polttimen ympärille tarvitaan vain joitakin millejä ilmatilaa.

Lämmittele terassilla tulen loimussa

savun häiritsemättä + terveyden kärsimättä

 • NAPAUTA

Hillityn klassisesti muotoiltu kotoLoimu 10 patiolämmitin & pihatuli rakentuu bioLoimu 10 panospolttimen ympärille. Kevät- ja syyspäivien kelmeys muuttuu miellyttäväksi lämmöksi samalla kun vartaan päässä kypsyy välipalaa ja tulen loimu valaisee ympäristösi.

 • NAPAUTA
 • NAPAUTA

kotoLoimu 17 on tyylikäs ja erikoinen ulkotakka & grilli, jonka sydämenä sykkii bioLoimu 17 pellettituli. Täydennä viilenevä kesäilta terassi-illallisella savuttoman tulen lämmössä ja loimussa. Kevät- ja syyspäivien kelmeys muuttuu miellyttäväksi lämmöksi samalla kun ruoka kypsyy pariloilla ja tulen loimu valaisee ympäristösi.

Savuttomat ulkotulet

Toivota juhlavieraat tervetulleiksi sisääntulon molemmin puolin palavilla, näyttävillä pihatulilla. Tulipiippu-panospolttimet tuottavat lämpimän ja näyttävän, savuttoman ja terveellisen ulkotulen. bioSydän-polttimiin on saatavilla liekinmuokkain, joka tuottaa upean, metson pyrstön kaltaisen liekkikuvion.

Vapaa-aika

 • NAPAUTA

Marjaämpäriä pienemmät bioLoimu-sarjan polttimet voit ottaa mukaasi myös vapaa-ajan viettoon, missä ikinä tulta ja tunnelmaa tarvitsetkin. Nautit luonnonäänistä rauhassa, sillä pelletti palaa Tulipiippu-panospolttimissa äänettömästi. Vietä kesäillat vaikkapa laiturin päässä savuttoman ja hiljaisen, mutta lämpimän ja eloisan tulen seurassa.

Eräkäyttö

Eräkäyttöön sopii parhaiten bioLoimu 10 malli. pellettituli on mukava kantaa, sillä sen omapaino on vain 1.3 kg ja täyteen ladattunakin vain 3.4 kg. Tehoa riittää ruuanlaiton lisäksi lämmittelyyn, toisin kuin kaasupolttimilla. Käyttö on sallittu myös metsäpalovaaran aikana, sillä kyseessä ei ole avotuli. Muista kuitenkin laittaa pellettituli palamattomalle alustalle ja turvallisesti tyhjentää se vielä kytevästä hiilloksesta ennen kuin jatkat matkaa. Tuulisissa oloissa on syytä etsiä sopivan suojaisa paikka, esimerkiksi ison kiven takaa tuulen alta. Vaihtoehtoisesti voi käyttää kokoontaitettavaa tuulensuojaa, kuten kaasupolttimienkin kanssa.

e-mail @ phone address Facebook Twitter Instagram Finnish English USA